Bukettbindarkurs Hjo

BUKETTBINDARKURS

Välkommen på bukettbindarkurs hos Lervis!
25 augusti kl. 18-20.30 hos Lervis, söder om Hjo. Kostnad 300kr/person. 

INNEHÅLL 
På kursen kommer du att lära dig att binda buketter med hjälp av spiralteknik.  Vi kommer prata om hur man kan komponera olika buketter, hur färg, form och komposition påverkar bukettens utseende.  Du binder minst 1-2 buketter under kvällen som du sen tar med hem och njuter av över helgen! 

Lervis trädgård

LEDARE 
Är Ellen Lannemyr. 
Ellen har ett stort intresse för blommor, odling och trädgård och är utbildad blomsterdekoratör. I Malmö jobbade jag som florist och har varit med och skapat allt från vardagsbuketter och event dekorationer till stora lyxiga bröllop. Jag brinner för mötet med andra människor och vill inspirera och lära ut det jag kan. 

INFÖR KURSEN 
Du plockar själv blommor som du tar med dig. Det behövs både bladgrönt (kan vara gräs, kvistar, daggkåpa, sparrisvippor och annat som fyller ut din bukett) samt blommor. Kombinera gärna både små skira blommor och större blommor som passar som blickfång. Det kan vara blommor från trädgården eller vägkanten. Tänk på att ta så lång stjälk som möjligt gärna 30-40cm eller längre. Glöm ej att följa de regler som finns och att inte klippa från träd och buskar om det inte är från din egen trädgård. 
Plocka gärna blommorna 24-8h innan kursen börjar och låt de stå och dra i sig vatten i en hink fram till kursen, gärna i ett kallare rum utan direkt solljus. Plocka mycket blommor och bladgrönt så att det räcker till 2 större buketter. 

Du kan även köpa till blommor från Ellens egna trädgård där det kommer finnas flera olika sorter bland annat dahlior, vallmofrökapslar och rosenskära. Detta görs på plats under kursen. Vill du köpa till blommor kostar det 12kr per centimeter omkrets kring stjälkarna. 

TA MED TILL KURSEN 
• Blommor och bladgrönt ståendes i en hink 
• Ev. en extra hink om det blir 2 stora buketter 
• Sekatör, trädgårdssax eller kniv att snitta blommorna med 
• Kläder efter väder då vi är utomhus 

ANMÄLAN GÖRS HÄR
https://www.sv.se/avdelningar/sv-skaraborg/kurser/bukettbindarkurs-i-sensommarkvallen-307079/

FRÅGOR 
Har du frågor och vill veta mer om kursinnehållet är du välkommen att ringa Ellen på mobil 073-052 97 30 

ÖVRIGT 
Betalning sker via den kallelse/faktura du får i din epost. 
Vid försenad betalning eller påminnelse av obetald avgift debiteras påminnelseavgift. 

Vill du delbetala kursen kostnadsfritt? 
Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala eller meddela detta om du anmäler dig per telefon. 

INTYG kan erhållas efter cirkelns slut, i vissa fall till en självkostnad. Minst 70 % närvaro erfordras. 

FÖRSÄKRING Alla deltagare är olycksfallsförsäkrade hos oss vid resa till och från samt under studiecirkeln. 

Ev frågor ställs till SVs kundtjänst tel 0502-100 58