KERAMIKKURSER


Lervis erbjuder keramikupplevelser för alla tillfällen!

Det finns kortare "prova på" tillfällen med drejning eller att skapa med lera. För dig som vill lära dig mer passar en helgkurs eller kvällskurs. Vill du hellre vara hemma och skapa i lugn och ro kan du hyra en drejskiva.
Det finns även möjlighetatthyra en plats i keramikverkstaden, kontakta oss vid intresse.


HELGKURS & KVÄLLSKURS

På Lervis helg- eller kvällskurser får du vara med på hela keramikresan - från lera till färdig produkt. 

Helgkursen passar dig som är helt nybörjare och dig som har tidigare erfarenheter. Undervisningen sker i form av individuell handledning och du har goda möjligheter att utvecklas om du går flera kurser. 


PROVA PÅ DREJNING 2H

Är du sugen på att testa att dreja är du välkommen till ett prova på tillfälle. Detta alternativ passar ett kompisgäng, familjen (både vuxna och barn är välkomna!), födelsedagsfirande, aktivitet med arbetslaget / kollegorna eller möhippa / svensexa.

    

Kursen är 2h och äger rum i Lervis keramikverkstad. Jag visar hur man drejar och är sedan med och ger tips och tricks under resans gång. I priset ingår bränning och glasering av 2st alster per person. 


SKAPA MED LERA 1H

Vill du skapa med lera får du här möjligheten att tumma, kavla, ringla och skulpturera ett alster. Detta alternativ passar ett kompisgäng, familjen (både vuxna och barn är välkomna!), födelsedagsfirande, aktivitet med arbetslaget/kollegorna eller möhippa/svensexa.

    

Kursen är 1h och äger rum i Lervis keramikverkstad.


SKRÄDDARSYDD KERAMIKKURS

Här får du en exklusiv möjlighet att själv skräddarsy din kurs, du väljer hur lång kurs du önskar och det finns ingen begränsning i hur många alster du får skapa. Du får en större valmöjlighet när det gäller glasyrer och du kan både dreja och skapa utanför drejskivan. 


Du får lära dig grunderna i drejning. Beroende på hur mycket du kan, hjälper jag dig att vidareutvecklas. Undervisningen består av praktiskt arbete under handledning av Ellen.


HYR EN DREJSKIVA

Vill du skapa keramik på en drejskiva hemma i lugn och ro? Nu finns möjlihjeten att hyra en drejskiva och dreja på egen hand. 

Har du koll på grunderna, då är detta ett utmärkt sätt att komma vidare i din drejning och ha möjlighet att sitta på egen hand och utvecklas.


TILLVAL
Själklart ska ni förgylla er keramikupplevelse med gott tilltugg eller varför inte avsluta möhippan i vår vedeldade bastu och ta ett svalkande bad i dammen!