Snabb leverans / Säkra betalningar / Enkla returer

Tips för dig som vill ringla

|12/05, 2023

Tips för dig som vill ringla

Att ringla är en underbar teknik för att skapa vackra och unika keramikalster. Genom att ringla kan du skapa organiska former och mönster som är svåra att åstadkomma på andra sätt. Det är en teknik som är både meditativ och kreativ, och ger dig möjlighet att skapa helt unika verk.En av de största fördelarna med att ringla är att det ger dig stor frihet i formgivningen. Du kan använda en rad olika verktyg för att skapa olika texturer och mönster i leran, och kombinera färger och glasyrer för att skapa en verklig unik stil.

Ringlingstekniken passar både för nybörjare och mer erfarna keramiker, och är en teknik som kan utforskas och utvecklas i det oändliga. Det är också en av de mest flexibla teknikerna, eftersom du kan använda den för att skapa allt från små smycken till stora skulpturer.Lera för ringling

Det är alltid viktigt att välja rätt typ av lera. För att få bästa möjliga resultat när man ringlar rekommenderar vi stengodslera med chamotte.

Chamotte fungerar som armering i leran och förbättrar lerans egenskaper och hållbarhet. Det ger leran styrka och formstabilitet, samt gör den mindre benägen att spricka under torkning och bränning.

Men den viktigaste detaljen är att låta ditt ringlade alster torka långsamt. Gärna under plast som du under några dagar lossar mer och mer. På detta sätt ger du de olika sammansatta delarna tid att långsamt smälta samman och du undviker sprickor.


Rekommenderade leror ur sortimentet:

254 Ljus stengodslera
930 Ljus lavalera
931 Ljus lavalera, stora prickar
933 Linfärgad lavalera
391 Linfärgad stengodslera
371 Svartbrännande stengodslera
591 Röd stengodslera
596 Röd stengodslera
376 Svartbrännande stengodslera


Så om du vill skapa unika och vackra keramikverk, prova att ringla! Det är en rolig och givande teknik som du kommer att älska att arbeta med.