Snabb leverans / Säkra betalningar / Enkla returer

Vi är Lervis!

Ellen Lannemyr

Driver och äger Lervis keramikverkstad. Jag älskar keramik och att få inspirera andra att lära sig hantverket. 

Läs mer om Lervis historia nedan och följ mig gärna på instagram @lervis.se

Petrus Lannemyr

Ägare av Lervis och driver Petrus Bygg, den andra delen av verksamheten. Petrus Bygg är snickarfirman som hjälper privatpersoner & företag att förverkliga sina byggprojekt. 


www.petrusbygg.se

Sofia Hallström kursledare i Lervis keramikverkstad

Sofia Hallström

Kursledare

Sofia är verksam som konstnär och krukmakare i Hjo. Du kan följa henne på instagram @mysakeramik

Malin Gyllspång kursledare i Lervis keramikverkstad

Malin Gyllspång

Kursledare

Malin har gått keramikutbildning på Helidens fhsk, följ henne gärna på instagram @malina.keramik


Historien om Lervis 

      

Jag, Ellen Lannemyr, har alltid varit kreativ ända sen barnsben. Det har tagit sig olika uttryck genom åren. När jag var liten samlade jag växter och plockade blommor. Jag har testat många olika hantverk allt från cernitlera, luffarslöjd, att sy egna kläder och att pärla. Jag har haft ett eget smyckesmärke där jag tillverkade örhängen och ringar av återvunnen cykelslang som såldes på Design Torget.

2007 gick jag en kvällskurs i keramik. Leran fångade verkligen mitt intresse, vilket material! Man kan skapa med det på så många olika sätt och det finns inga gränser för olika former, funktioner och uttryck. Redan 2007 kände jag att detta är något jag vill hålla på med mer och jag bar med mig den drömmen i mitt hjärta.

"Det jag brinner för är kreativitet, mötet med andra människor och att få vara med och inspirera."

Då mitt intresse för naturen, trädgård och växtlighet också är stort utbildade jag mig till florist och jobbade som detta under några år. Efter det har jag utbildat mig och jobbat med försäljning och marknadsföring, entreprenörskap och att hjälpa andra att starta företag. Det jag brinner för är kreativitet, mötet med andra människor och att få vara med och inspirera.

Vi hade vi sedan några år tillbaka flyttat till ett litet torp på landet i Hjo kommun där vi byggde ett stort garage. Ett rum var mitt och där, 2016, började min egna keramikresa. Jag köpte två drejskivor på blocket och satte igång. Jag utvecklade min färdighet vid drejskivan och skapade föremål utan drejskiva. Bara för eget bruk till att börja med. Men ganska snabbt delade jag mitt hantverk med andra genom att sälja keramik på lokala marknader och bjuda in människor till min verkstad. Sedan dess har det ena lagts till det andra och sakta men säkert har keramiken tagit en större och större del av mitt liv.

"Lervis keramikverkstad är en samlingsplats där man kan möta nya människor, lära sig forma leran och samarbeta med drejskivan, en plats för inspiration och kreativitet."

Lervis AB startade jag tillsammans med min man Petrus 2021. Lervis består av två olika företag, Petrus Bygg och Lervis keramik och vi driver dem tillsammans hemma där vi bor. Vi har skapat en härlig plats på jorden med keramik i en rogivande och blommande omgivning. Lervis har idag en stor verkstad med flera drejskivor och plats för många skapande kursdeltagare. Det är en samlingsplats där man kan möta nya människor, lära sig forma leran och samarbeta med drejskivan, en plats för inspiration och kreativitet. Du kan strosa omkring med en nybryggd kopp kaffe och kolla på handgjord keramik i Lervis showroom. Här anordnas nu kurser och kreativa event. Jag tycker det är viktigt att dela med mig och hjälpa andra om de vill fortsätta med keramiken, därför finns möjligheten att hyra in sig i verkstaden på vardagarna eller hyra en drejskiva.

"Avsluta gärna keramikupplevelsen i den vedeldade bastun med ett svalkande dopp dammen, det rekommenderas det varmt!"


Petrus Bygg

Petrusbygg.se, läs mer om tidigare projekt, få bygginspiration och hitta kontaktuppgifter.

Under årens lopp har Petrus jobbat som underentreprenör på storbyggen i Skaraborg och Jönköping och haft många projekt åt privatpersoner. Allt från mindre renoveringsprojekt till nybyggnation, altaner osv.