Snabb leverans / Säkra betalningar / Enkla returer

Hyr plats i Lervis keramikverkstad

|28/01, 2024

Hyr plats i Lervis keramikverkstad

När man vill börja skapa med keramik är det flera frågor som kommer upp. Kommer jag fastna och hålla på med detta? Har jag en passande lokal för keramik? Vågar jag satsa och göra de stora investeringarna med att köpa drejskiva och ung? 

Precis detta funderade jag på när jag ville börja min keramikresa, jag frågade olika keramiker om jag kunde få hyra in mig i deras verkstäder till att börja med innan jag visste svaren på ovan frågor. Men jag fick inget napp..

Nu är det jag som har en egen stor keramikverkstad och då känns det viktigt att kunna ge andra möjligheten att få hyra in sig och starta sin keramikresa med min hjälp.

Så nu finns det möjlighet att hyra in sig i Lervis keramikverkstad i Äskelid 1 mil söder om Hjo. Grundkrav är att du har gått en av Lervis kurser (helg/kvälls-kurs eller längre) alternativt ha tidigare erfarenhet av hela processen kring keramik. Detta för att veta hur saker sköts i verkstaden, vart saker finns samt att du har den kunskap som krävs för att jobba helt självgående.

I keramikvrkstaden finns 8st drejskivor, knådningsbord, miretter, kavlar och alla verktyg du kan tänkas behöva.

Du köper lera på plats och ansvarar själv för ev. återvinning. Du kan ta med en hink/låda med tätslutande lock om du vill förvara lera/återvunnen lera i keramikverkstaden. Jag bränner dina alster och du glaserar med verkstadens glasyrer.

Du betalar för bränning & glasyr per kilo färdigbränd keramik, din tid betalas per timme och det är alla timmar du är i verkstaden som räknas. Du skriver upp dagens datum, klockslag samt antal timmar i blocket i keramikverkstaden så betalas detta med jämna mellanrum genom faktura eller betalning på plats med swish.


Hör av dig om du är intresserad så berättar jag mer!